Watermatrassen

MINDER DEINING DOOR MEER STABILISATIEMATERIAAL

Een waterbed beweegt, als je erin gaat liggen beweegt het water en je lichaam beweegt mee. Heerlijk ontspannend, net als of je op een luchtbed op de zee ligt. Of toch liever niet?

Goede nachtrust met optimale drukpuntverdeling

Het principe van een waterbed draait, om het met je lichaam kunnen verplaatsen van het water in het watermatras. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige ondersteuning van het lichaam door het watermatras. Het lichaam wordt als het ware gedragen door het water. De drukpunten van het watermatras op het lichaam zijn vrijwel overal hetzelfde. Deze optimale drukpunt verdeling, is voor vele mensen een basis voor een goede nachtrust.

Minder deining met stabilisatiemateriaal

Resultaat van het bewegen van het water is deining. Indien je dit niet prettig vindt, kun je stabilisatiemateriaal in het waterbed laten plaatsen, zodat het water minder snel kan bewegen. De deining wordt hierdoor trager. Hoe meer stabilisatie materiaal, hoe minder deining in het waterbed. Een volledig gestabiliseerd waterbed heeft geen enkele deining meer. Je kunt bij de aanschaf van jouw waterbed zelf kiezen, hoeveel stabilisatie materiaal je in jouw waterbed wenst. Nadat het waterbed in de slaapkamer is geplaatst, kan de hoeveelheid stabilisatie niet meer worden aangepast. Wel kun je dan nog het comfort finetunen met de hoeveelheid water in het matras. 

Het stabilisatiemateriaal wat wij gebruiken is een fibermateriaal, welke in 2 kwaliteiten verkrijgbaar is. In onze Nightline en Flexline watermatras gebruiken wij onze standaard fiberkwaliteit. In onze Skyline watermatras gebruiken wij een premium kwaliteit.

De Nightline en Skyline watermatrassen serie hebben een vooraf vastgestelde hoeveelheid aan afmetingen en stabilisatievormen. Een aantal van deze stabilisatievormen heeft een extra lumbale steun in het matras. De Flexline matrassen kunnen op elke gewenste afmeting en met elke gewenste stabilisatie geproduceerd worden, en hebben daardoor een iets langere levertijd.

Mesamoll II: Milieuvriendelijk robuust materiaal

Al onze watermatrassen zijn gemaakt van een Mesamoll II vinyl. Mesamoll II is een milieuvriendelijke ftalaat vrije weekmaker. Het vinyl voldoen aan de NEN-EN71.3 norm. Een strenge Europese norm, waaraan kinderspeelgoed ook dient te voldoen. Onze watermatrassen worden dichtgelast met een hoogfrequentie lastechniek. Hierdoor is de levensduur van de lasnaden langjarig gegarandeerd.

De Nightline en Flexline serie hebben een glad vinyl oppervlak. Onze Skyline serie heeft een rekvinyl. Door een rekpatroon in het oppervlak van het vinyl, ontstaat er maximaal 10 procent extra ligoppervlak zodra dit vinyl belast wordt. Een reden voor dit vinyl te kiezen, kan zijn omdat je meer lichaamsgewicht hebt of omdat het een prettiger comfort biedt.