Onze Onderdekens

Het waterbed kan bij een juist onderhoud, het meest hygiënische bedsysteem zijn. Deze bedhygiëne wordt mede bepaald door het waterbed onderdeken, welke het watermatras afdekt.

Wij verkopen 3 verschillende waterbedhoezen, oftewel onderdekens. Deze kunnen elk gecombineerd worden met alle watermatraskwaliteiten zowel in split als in de standaarduitvoering.

Onze waterbedhoezen worden gekenmerkt door een comfortabele, nauwsluitende pasvorm. Ze maken indruk met hun geselecteerde kwaliteit.

De ClimaSoft, ClimaLux en Trendy waterbedhoezen zijn allen te combineren met de geïntegreerde capliner en geïntegreerde toppers van koudschuim en latex.

onderdeken kopen waterbed schoon hygiene wacore waterbedden
Wacore ClimaSoft lijn
onderdeken waterbed kopen wacore
Wacore ClimaLux lijn
waterbed deken onderdeken onderlegger kopen
Wacore ClimaLux lijn
luchtig onderdeken waterbed kopen hoge aantal gram vezels
Wacore Trendy lijn
waterbedhoes kopen
Wacore Trendy lijn

ONDERDEKENS, WATERBEDHOEZEN, EEN CAPLINER OF TOPPER

Waarom is een goed onderdeken belangrijk?

Tussen het watermatras en het lichaam, bevinden zich enkel de onderdeken en een hoeslaken. Tijdens een nacht kan er per persoon tot wel 2 liter lichaamsvocht worden afgegeven. Deze hoeveelheid vocht dient hoofdzakelijk opgenomen te worden door de onderdeken. Een goed onderdeken is in staat om deze hoeveelheid vocht snel over een zo groot mogelijk oppervlak te verdelen, zodat er afgifte aan de omgeving mogelijk is.

Vochtreguleren waterbed onderdekens

Dit opnemen, verspreiden en het weer afgeven van vocht, is een belangrijke vochtregulerende functie van een onderdeken. Indien vocht niet verdeeld kan worden, kan deze koud optrekken, en kan het waterbed oncomfortabel aanvoelen. Ook kunnen er spocht vlekken optreden. Weerplekken, ook wel spocht genoemd, is een schimmel aantasting en komt voor als vocht te veel en te lang aanwezig is in een onderdeken. Een goede onderdeken is daarom van wezenlijk belang bij een waterbed.

Zodra het vocht aan de omgeving wordt afgestaan, blijven er o.a. zoutkristallen en huidschilfers achter in de onderdeken. Deze zakken door de stof van de onderdeken heen en komen uiteindelijk op het vinyl van het watermatras terecht. Veel ervaren waterbedslapers herkennen een soort van stof dat aanwezig is op het watermatras wanneer de onderdeken verwijderd wordt voor een wasbeurt.

Indien deze huidschilfers niet wegenomen worden, of weggenomen kunnen worden, zijn ze een welkome voedingsbodem voor huisstofmijt en andere organismen. Bij vele conventionele slaapsystemen cumuleert de hoeveelheid huidschilfers zich tijdens de levensduur van het matras tot een hoeveelheid van wel 2 kilogram. Er ontstaat zo een waar paradijs voor huisstofmijt en andere organismen.

Reinigen onderdeken? Hygiënisch slapen!

Het grote voordeel van een waterbed is dat de onderdeken gereinigd kan worden. Ook kunnen de huidschilfers die op het vinyl van het watermatras liggen, weggenomen worden. Hierdoor ontstaat er weer een schone en hygiënische slaapsituatie. Bij vrijwel geen enkel conventioneel matras is het mogelijk het hygiëne niveau telkens weer terug te brengen op het originele niveau. Bij een waterbed gaat dit zonder veel moeite. Telkens weer.

Om het vinyl van het watermatras minder vaak te hoeven reinigen, is het mogelijk om een extra laag tussen de onderdeken en het watermatras aan te brengen. Deze laag (de Capliner) zorgt er voor dat huidschilfers en zoutkristallen worden opgevangen, en zodoende nog makkelijker verwijderd kunnen worden.

Neem voor meer waterbed onderhoudsadvies vrijblijvend contact met ons op. Bekijk ook onze waterbed en gelbed productenlijnen.

 

Assortiment onderdekens

waterbed service nederland spoed reparatie waterbed en gelbed
 

Waterbedservice Webwinkel