Onderhoud

Het correct onderhouden van een waterbed en/of gelbed

Is uw waterbed of gelbed toe aan onderhoud? Dan ben u bij aan aan de juiste plek voor het optimaal in conditie houden van uw matras of matrassen.

Een waterbed onderhouden is niet moeilijk, maar wel erg belangrijk. Goed onderhoud zorgt ervoor dat een waterbed langer in goede conditie blijft en dat vertaalt zich in meer en duurzaam slaapgenot.

Voor het onderhoud van uw waterbed is het belangrijk dat u gebruik maakt van speciaal geselecteerde producten. Dan bent u in ieder geval zeker van de kwaliteit.

Waterbedconditioner
Om algvorming in de watermatras tegen te gaan is het nodig om, halfjaarlijks, een waterbed conditioner aan het water in de watermatras toe te voegen. Wij verkopen hier gespecialiseerde producten voor. Neem contact op voor meer informatie.

Vinyl van de watermatras
De bovenkant van een watermatras kunt u het beste om de drie maanden schoonmaken met een speciale vinylreiniger. Ook deze hebben wij in ons assortiment te koop. Naast het schoonhouden van het matras houdt u tevens de watermatras zacht en soepel.

Schoonmaken van de tijk
Om het vinyl van de watermatras schoon te maken moet u de matrashoes of tijk verwijderen. De tijk zelf kan worden gelucht of worden gewassen (let hierbij wel goed op de wasvoorschriften).

Ontluchten van de watermatras
Een watermatras waar lucht in zit gaat klotsen en valt eerder ten prooi aan algen en bacteriën. Het regelmatig ontluchten van een waterbed voorkomt dit en komt tevens de algehele conditie en levensduur van het waterbed ten goede.

  • Wat wij doen tijdens een jaarlijkse onderhoudsbeurt:
  • Volledige reiniging van het matras.
  • Onderhoudsmiddelen inbegrepen.
  • Jaarconditioner toevoegen.
  • Matras(sen) ontluchten.
  • Straktrekken veiligheidsvoering.
  • Eventueel de waterafvulling aanpassen.

Waterbed afstellen

Vermoed u dat er wat aan de hand is met uw bed? Neemt vrijblijvend contact op. Wij leveren graag vrijblijvend advies over het verbeteren van uw nachtrust. Als waterbed gebruiker zal het u niet ontgaan zijn dat een correct afgesteld bed van grote betekenis is voor het slaapcomfort. Toch spreken wij uit ervaring wanneer wij zien dat circa. 50% van alle bedden verkeerd zijn afgesteld. Bij Waterbedservice Nederland kunt u terecht voor allerlei soort controle, onderhoud en advies.

Wanneer een bed niet de juiste afstellingen heeft is het zonde; het bed wordt dan niet optimaal gebruikt. Met andere woorden: uw water- of gelbed zou dus stukken beter kunnen liggen! Verkeerde afstellingen nemen niet alleen veel af aan het comfort, ze dragen ook bij aan een verkorte levensduur van het bed. Wanneer uw bed teveel lucht bevat, gaat het klotsen. Hierdoor ligt u minder lekker, plus het matras droogt snel uit wat tot lekkages zal lijden. Waterbedservice Nederland helpt u graag en levert vrijblijvend advies.

Een ander veelvoorkomend probleem (bij duo matrassen) is dat er teveel water in is gepompt en ze te vol zitten. Hierdoor ligt men niet lekker. Het matras vormt zich niet meer naar het lichaam omdat het te gespannen staat.

Ook zien wij wel eens matrassen die te leeg zijn. Een indicator hiervoor is als u met de rug te diep door het bed zakt. Wanneer dit niet goed wordt afgesteld is het gevaarlijk gezien dit kan leiden tot rugklachten.

In de praktijk komen wij na controle vaak tegen dat matrassen schots en scheef in het bed liggen. Dit verminderd de slaapkwaliteit van het bed en lijdt dikwijls tot snellere lekkages. Het bed heeft na een incorrecte verhuizing ook behoefte aan controle en afstelling. Wanneer men het waterbed verkeerd verhuist verschuift de stabilisatie namelijk. Mocht de stabilisatie niet ernstig verschoven zijn, dan kunnen wij dit in veel gevallen weer corrigeren.

Benieuwd hoe het met de afstellingen van uw water- of gelbed is gesteld?

Neem contact op: onze specialisten komen graag langs om het optimale uit uw bed te halen.

Waterbedservice Nederland opereert door heel Nederland, van Noord tot Zuid en van Oost naar West. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij experts in het reparerenonderhouden, (door)verkopenverhuizen, vervangen en uitbreiden van waterbedden en gelbedden.

Als ervaren woonwinkel met ruim 30 jaar expertise, zorgen wij ervoor dat ook u kunt genieten van een gezonde nachtrust. Bovendien ontvangt u standaard 3 jaar slaapgarantie op al onze waterbedden en gelbedden. Bij elke waterbed reparatie voeren wij kosteloos een onderhoudsbeurt uit. Genieten van uw nachtrust, dat is ons doel.